Viimsilased, rõõmustage

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna uue piletisüsteemi käivitamine toob rõõmu ka viimsilastele.
Tallinna uue piletisüsteemi käivitamine toob rõõmu ka viimsilastele. Foto: Mihkel Maripuu

Koos Tallinna ühistranspordi uuele piletisüsteemile ülemineku ja ühis- ehk viipekaardi kasutuselevõtuga kaob 1. oktoobrist Viimsisse sõitvatel inimestel kohustus liinidel 1A ja 38 lisapileti ostmiseks.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo ütles Postimehele, et uus piletisüsteem taheti teha võimalikult lihtsaks, mistõttu oligi mõistlik kaotada liinidel 1A ja 38 Viimsisse sõitmisel lisapileti ostmise kohustus.

«Selline otsus on tõesti seotud uue piletisüsteemi käivitamisega,» kinnitas Harjo. «Oletame, et inimesel on Tallinna 30 päeva kaart. Kui ta käib aga aeg-ajalt ka Viimsis, siis sel juhul tuleb tal lisapilet osta. Uue süsteemi puhul tähendanuks see, et validaatoritesse oleks tulnud panna lisavalikud, mis oleksid süsteemi liiga keeruliseks ajanud.»

Ta selgitas, et praegu on validaatoritel nooled, mille abil saab inimene osta pileti ka oma kuni viiele kaassõitjale, kui tal on ühiskaardil selleks piisavalt raha. Lisapileti ostmise võimaldamiseks oleks validaatorid läinud liiga keeruliseks, mistõttu sellest loobutigi.

Harjo sõnul on transpordiamet muutusi ka Viimsi vallale tutvustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles