Leemets: Tallinnas tuleb lõpetada ummikutes elamine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks keerulisemaid kohti seoses bussiradadega on Pärnu maantee alates Viru ringist linnast väljuval suunal.
Üks keerulisemaid kohti seoses bussiradadega on Pärnu maantee alates Viru ringist linnast väljuval suunal. Foto: Laura Oks

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Ants Leemetsa hinnangul peaks Tallinna linnavalitsus tegelema ummikute lahendamisega, mitte olukorra hullemaks muutmisega.


«Tallinna linnavalitsus ei ole oma ühissõidukite radadega liikluses midagi parandanud. Jätkuvalt on tipptundidel suured ummikud ning elanike pahameel vaid kasvab,» ütles Leemets.

«Tänane ühistransport jääb kvaliteedilt Euroopa parimatest linnadest kõvasti maha. Selle asemel, et tõsta teenuse kvaliteeti, läheb linnavalitsus odavale teele ja muudab selle näiliselt tasuta teenuseks. Tasuta lõunaid aga pole olemas ning selle peavad kinni maksma kõik pealinna maksumaksjad, tehes seda summas 30 miljonit eurot aastas,» lisas ta.

Leemetsa sõnul näitavad trendid, et pealinna ühistranspordi kasutajate arv väheneb ning kvaliteedi langedes jääb piletimüügist saadav tulu veel väiksemaks, mis muudab teenuse jällegi maksumaksja jaoks kallimaks ning ühistranspordi kasutajaid ei tule juurde.

Linnavoliniku hinnangul tuleb liikluskorraldust organiseerida terviklikuna nii ühistranspordi kui teiste liiklejate seisukohalt. Vastasel juhul tekib olukord, kus suur osa elanikke ei soovi ühistransporti kasutada ning tänased probleemid ummikutega ja ühistranspordi madala kvaliteediga ainult kasvavad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles