Meremuuseumi direktorina jätkab Urmas Dresen

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.
Meremuuseumi direktor Urmas Dresen. Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Rein Lang kinnitas Eesti Meremuuseumi direktori kohusetäitjaks uuel ametiajal Urmas Dreseni, seda kuni Lennusadama ehitustööde osas käivate vaidluste lõpplahenduste selgumiseni.

Urmas Dresen on lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli ajaloolasena. Ta on töötanud Eesti Meremuuseumis erinevatel ametikohtadel 1979. aastast, alates 1998. aastast käesoleva ajani muuseumi direktori ametikohal. Urmas Dreseni juhtimisel lõpetati aastatel 1916-1917 rajatud Lennusadama vesilennukite angaaride renoveerimine ning valmis uus kaasaegsete lahendustega ekspositsioon.

Dreseni eestvedamisel on restaureeritud jäämurdja «Suur Tõll», ta oli Meremuuseumi allveearheoloogia ekspeditsioonide üldjuht Maasilinna laevavraki ülestõstmisel ja konserveerimisel, samuti on ta mitmete merealaste näituste ja kogumike autor.

Kultuuriministeerium kuulutas konkursi Eesti Meremuuseumi direktori ametikohale seoses töölepingu tähtaja lõppemisega 1. jaanuaril 2013. Kultuuriministeeriumile laekus tähtajaks kaks sooviavaldust, millest üks vastas konkursinõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles