Dresen: ma ei oska ministri otsust kommenteerida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.
Meremuuseumi direktor Urmas Dresen. Foto: Peeter Langovits

Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen ei osanud kommenteerida kultuuriminister Rein Langi otsust, et Dresen jätkab meremuuseumi direktori kohusetäitjana, kuni selguvad Lennusadamas asuvate vesilennukite angaaride renoveerimisega seotud vaidluste tulemused.

«Ega ma ka rohkemat ei tea, kui pressiteates kirjas on, mulle on see esmane kogemus,» ütles Dresen Postimehele.

Ta lisas, et Eesti Kaubandus-Tööstuskoja arbitraažikohtus on angaaride renoveerimise peatöövõtja Nordeconi hagiavaldus menetlemisel ning millal otsus tuleb, ei ole praegu veel teada. Ehitaja soovib muuseumilt tagasi saada tööde eest võlgu jäädud umbes neli miljonit eurot.

Teine vaidlus käib meremuuseumil Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega (EAS), kes tegi muuseumile seoses vesilennukite angaaride renoveerimisega otsuse vähendada ettenähtud projekti abikõlbulikku toetussummat 278 031,26 euro võrra. Meremuuseum esitas selles asjas vaide siseministeeriumile. Kas see vaidlus on alles pooleli, kuid Dreseni väitel võib lahendus tulla üsna varsti.

«Milline selles asjas liikumine on, ei ole mul ka au teada,» ütles Dresen.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelti sõnul ei saa praegu kindlasti spekuleerida, kas Dresen kaotab oma meremuuseumi direktori koha, kui kahes vaidluses peaks muuseumi suhtes negatiivne otsus tulema.

Dreseni senine ametiaeg lõpeb käesoleva aastaga ning uus peaks algama 1. jaanuarist.

Nordeconi juht Jaano Vink on pressis varem tunnistanud, et vesilennukite angaaride renoveerimine tõi firmale neli miljonit eurot kahju, mis on ettevõtte ajaloos suurim ühest projektist saadud kahjum.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles